郭 亚

编辑:顾怡敏时间:2016-09-04点击数:

一、个人简介

郭亚,博士,教授。华东交通大学机械电子专业学士(2000),合肥工业大学机械电子专业硕士(2003),美国密苏里大学生物工程专业博士(2009)、博士后、高级研究员,密苏里大学杰出研究生奖获得者(2009)。在美国留学期间,长期从事生物系统建模与生物传感器研究,有着丰富的交叉学科研究背景;在北京东方振动和噪声技术研究所等公司工作期间,参与了众多的振动测试与分析项目,积累了大量的工程经验。目前研究主要应用于系统建模、测试、分析、诊断与控制。近五年以第一作者或通讯作者发表多篇SCI论文,是《振动与冲击》(EI检索)编委,《Photosynthetica》(Springer,SCI检索,JCR二区)编委,《International Journal of Agricultural and Biological Engineering》(SCI检索)栏目主编,《Information Processing in Agriculture》(Elsevier)(副主编)和多个国际期刊和国际会议审稿人。在调入江南大学以前,就任厦门大学仪器电气系教授。

Ya Guo, PhD, Professor, received his BS (2000) and MS (2003) degrees in Mechanoelectrical Engineering from East China Jiaotong University and Hefei University of Technology, respectively. He has been a PhD student (2005 to 2009), Postdoctoral Research Associate (2009 to 2014), and Senior Research Scientist (2014 to 2015) in the Bioengineering Department at University of Missouri. He received the Outstanding Graduate Student Award from University of Missouri in 2009. Dr. Guo has rich interdisciplinary research experience in biological system modeling and biosensors, signal processing, and vibration measurement and analysis. His research focuses on new methods and tools for system modeling, measurement, analysis, diagnosis, and control. He has published extensively in peer-reviewed journals and served as an editor for <<Journal of Vibration and Shock>> and <<Photosynthetica>>, section-editor-in-chief for <<International Journal of Agricultural and Biological Engineering>> and an associated editor for <<Information Processing in Agriculture>>. He has also served as a reviewer for various international journals and conferences. He was a professor in the department of instrumentation and electrical engineering at Xiamen University before he joined Jiangnan University.

二、主要研究兴趣(Major Research Interest)

系统建模,信号处理,传感器与仪器,物联网,基于智能手机的应用开发(System Modeling; Signal Processing, Sensors & Instrumentation, Internet of Things,Application Development based on Smart Phones)

三、研究生教育

学术型硕士研究生招生专业:①控制科学与工程

专业型硕士研究生招生专业:①控制工程;②电子与通信工程

四、社会兼职情况

现任美国农业工程师协会会员,中国农业工程师协会会员,IEEE会员,中国振动工程学会振动与噪声控制分会理事。振动与冲击》(EI检索)编委,《Photosynthetica》(Springer,JCR二区)编委,《International Journal of Agricultural and Biological Engineering》(SCI期刊)栏目主编,《Information Processing in Agriculture》(Elsevier)(副主编)和多个国际期刊和国际会议审稿人。

五、联系方式

通信地址:江苏省无锡市蠡湖大道1800号江南大学物联网工程学院

E-mail:guoya68@163.com